Jeg har altid brugt condensator- eller rørmics til acc gtr. En ved 12. bånd og en ved kassen, ud for stolen. Pas på ikke at få micen lige ud for hullet, der kommer ofte en kedelig bund derfra, som er svær at styre. Hvis man kun har en mic til rådighed, vil jeg nok vælge den ved 12. bånd. Til pop kan mikrofonerne være ret tæt på guitaren, til mere klassisk skal mikrofonerne være lidt længere væk (30-50 cm).

Jeg bruger aldrig line-udtag fra acc gtr, det er bedst til live-brug, men lyder for plastik-agtig i et studie, synes jeg.

Der skal stemmes hyppigt, gerne hver gang man har kørt et nummer igennem. Nye strenge er en god ide, hvis man vil ha en frisk, toppet lyd.

Der er en variant, som er god, hvis man bruger flere acc guitar spor. Hi string . Ideen er at de fire dybe strenge stemmer en oktav højere. Man bruger strengene fra et sæt til 12 strenget gtr. Grebene er de samme, men fordi mange toner er en oktav højere, klinger det dejligt lyst. En god lyd at blande med traditionelle guitarer. Andre tuninger er også brugbare. Anbefalede effekter: pitch shifter, dobling, rumklang.

Især, hvis guitaristen sveder i hånden, kan der komme et “piv”, når venstre hånd bevæges op og ned af halsen. Under optagelsen kan det dæmpes ved at tage talkum på venstre hånd. Er det først kommer på optagelsen, må ”pivene” dæmpes eller helt fjernes i computeren.