Toms Tricks

Velkommen på Tom Rønlov Andersens opdaterede hjemmeside. Her kan du få gode råd om, hvordan du bedst muligt optager musik.

Inden de gode råd, vil det være på sin plads, at viderebringe noget af den hæder Tom modtog efter sin død den 4. august 2017. Han blev 63 år.

Mange medier omtalte hans død, og talrige studiefolk og musikere hyldede ham.  Bl.a. i Ekstra Bladet:

”Tom og jeg 'levede' sammen i 80'erne og 90erne. Og vi gav Genlyd. Tom er død. Nu vil jeg lytte til al den musik vi skabte sammen. Og lade tårerne strømme. Tom var den bedste.” (Thomas Helmig)

”Han var vores chef-tekniker i Feedback-studiet, og op igennem 1980'erne har han faktisk været lydmand på alt det vigtige, der udkom. Han var en fantastisk dygtig og dedikeret tekniker.”( Peter A.G.)

”Kære Tom! Du havde meget at give, men var heller ikke bange for at tage imod! Og du var frisk på at gå på opdagelse! Altid topprofessionel, ud over alle grænser elskelig, klog, seende og vidende. Vi mødes på den anden side! I respekt!! ” (Kim Hyttel, musikproducer)

For fire år siden besluttede Tom – midt i sin store passion for at male - at dele sin unikke viden om optagelse af alle former for musik. Han skrev:

”Her er en del af de metoder og tricks, jeg har brugt igennem mine 38 år i forskellige pladestudier
– især mine år i Feedback-studiet i Viby.

Jeg håber, det kan virke som inspiration til gode optagelser både i hjemmestudier og i mere veludstyrede studier.

Metoderne er udviklet gennem mit arbejde med både analoge og digitale optagelser.

Min side er ikke tænkt som en roman, der skal læses fra a-z, men som en opslagsbog til fri afbenyttelse.

 

Min baggrund: Jeg begyndte i Metronome Studierne på Vibevej i København 1974 hos Bent Fabricius Bjerre. Jeg havde længe lavet "sound on sound" på min spolebåndoptager derhjemme, men havde ingen rigtig teknisk baggrund, kun fascination af musik. Og det er det vigtigste udgangspunkt!

Syv år senere kom jeg til Sweet Silence Studiet på Amager, hvor jeg arbejdede i godt to år. Derefter emigrerede jeg til Århus.

Efter et år i New Sound Recording i Skanderborg, fik jeg kontakt med Gnags og begyndte at arbejde i Feedback-studiet (i folkemunde kaldet Genlyd-studiet). Dér havde jeg 25 gode år.

Undervejs har jeg arbejdet som freelancer i bl.a. Puk Recording Studios ved Randers og Medley Studios i København.

Men……kom i gang!
Og husk…… der er ingen facitliste.
Hvis det lyder godt, så er det sikkert godt!!”